Мнения за Карсил Макс и 90 мг. Ок ли е с алкохол при лечение?

Може ли да се пие Карсил и алкохол заедно по време на лечение на черен дроб? Мнения за Карсил Макс и Карсил 90. Странични ефекти и заместители: Лагоза, Есенциале форте, Силимарин, Оптихепан, Легалон, Хепасейв, Хепатофелин

Карсил е лекарство на основата на бял трън. Той съдържа висока доза стандартизиран силимарин. Създаден е в подкрепа на черен дроб.

Продукти на Софарма от линията Карсил
Продукти Количество силимарин (силибинин)
Карсил табл. 22.5 мг 40.9 до 50 мг сух екстракт от бял трън, еквивалент на 22,5 мг силибинин
Карсил капсули 90 мг 163-6 до 225 мг сух екстракт от бял трън, еквивалент на 90 мг силибинин
Карсил Макс твърда капсула 100 мг 200 до 244,4 мг сух екстракт от бял трън, еквивалент на 110 мг силибинин
Хепкарсил директ саше 144 мг екстракт от бял трън с 33% силибинин (еквивалент на 47.5 мг) и фосфолипиди

Мнения за Карсил от БГ Мама и др.

Лекарството е много добро, но да не очакваме бърз резултат. Черният дроб се възстановява за около 3 месеца, пише в bb-team.org. През време на лечението да не се пие алкохол, ако се търси максималния резултат.

Карсил Макс и Демир бозан 02

Три концентрации на Карсил

Във форума на puls.bg е описано неуспешно лечение с Карсил. Пациентът е приемал 4 месеца 1 Х 90 мг. Изследванията са показали чернодробни показатели със същите стойности като в началото на лечението. Дискусията нататък показва, че болният не е спрял алкохола.

Карсил е от най-добрите хепапротектори, посочват от hepatitis-bg.com. В анкета на форума той е предпочетен от 30.1% от потребителите. Стои на първо място пред Легалон и Трансметил.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Карсил, оставете и вие отзив за лекарството за черен дроб или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Може ли заедно Карсил и алкохол?

Алкохолът се противопоставя на лекарството и пречи на черния дроб да се възстанови. Той се преработва от този орган и всяко питие забавя лечението. Води до ниски резултати от Карсил, отчаяние и отказ от лечение.

Това разбираме от коментарите във форумите, споделено от пациенти. В листовката на Карсил деликатно е отбелязано, че терапията с Карсил не замества въздържанието от алкохол при чернодробни щети.

Според запознати, Карсил не трябва да се съчетава дори с бира, защото масово производителите слагат в уж лекото питие спирт за стабилизиране.

До какви последствия води това?

Ч. дроб отговаря за преработката на алкохола. Неговата задача е да прихване вещества, чието по-нататъшно разпределение в тъканите и течностите ще доведе до патологични увреждания. Но докато работи като филтър, органът се самоуврежда.

Спиртът вреди на хепатоцитите. Нарушават се процесите на окисление и възстановяване. Натрупва се ацеталдехид, токсичен продукт от разпада на спиртното питие. Така започват възпалителни процеси, функционалните клетки се заместват със съединителна тъкан.

Ако обременяването не се прекрати, органът се увеличава и загиват все повече клетки. При честа употреба се очаква хроничен хепатит, крайна степен на когото се явява цирозата.

Правилното лечение с Карсил

Карсил не преустановява описания процес. Ако обременяването не спре, нито Карсил, нито друго лекарство стопира загубата на хепатоцити. Препаратът се задейства и започва да дава ефекти в режим на щадене и възстановяване на органа.

В хипотеза на прекратено обременяване Карсил е сред най-ефикасните средства. Води се хепапротектор. За разлика от повечето „събратя“ – препарати със силимарин или от бял трън, Карсил е произведен и регистриран като медикамент. Той съдържа стандартизиран извлек, еднакъв като същност и като количество във всяко хапче. Това позволява провеждането на целенасочено и контролирано лечение с Карсил.

Да поясним още по-дълбоко. Карсил подава не просто смлени семена от бял трън, в които не се знае точно колко активни вещества има. Той подава извлек, в който гарантирано има определено количество силимарин и то неговата форма силибинин.

Силибинин е основен активен компонент на силимарин. Той показва най-високи невропротекторни ефекти против окислителен стрес.

Прием на Карсил 90 за черния дроб

Разликата между трите вида Карсил (виж таблицата) е в количеството силибинин. Активният компонент може да е 22.5 мг, 90 мг и 110 мг. Как да подберем правилната концентрация?Карсил Макс и Демир бозан 03

Веднага казваме, че преценката принадлежи на лекаря. Няма общоприето дозиране на силимарин. Стъпва се на указанията на съответните производители. Обикновено добавките се дозират в големи количества, защото екстракта в тях не е чист и активното вещество е сравнително малко.

Указанията на производителя на Карсил са еднакви за трите концентрации. Те са както следва:

  • При тежко увреждане на органа – 3 Х 1 брой (единица – таблетка, капсула)
  • При средни увреждания – 1 – 2 Х 1 брой;
  • За предпазване на органа при натоварване и интоксикация – 1 – 2 броя за деня.

Препоръчва се прием минимум 3 месеца.

Посочените концентрации не са високи. Съдим по клинично изследване на лечение на вирусен хепатит със силимарин. Използвана е доза 3 Х 140 мг, която се е оказала много ефективна и бързо е довела до прекратяване на симптоматиката.

Кога се взема Карсил Макс и как?

Производителят на Карсил е направил две забележки в своите указания – таблетката / капсулата да се съпровожда с много вода и да не се допуска предозиране (въпреки че не са описани такива случаи). Не се приема двойна доза за компенсиране на пропуск.

Карсил преди или след храна се пие?

Някои производители на добавки препоръчват в листовките си приемането на силимарин на необременен стомах, тоест преди да се яде. За Карсил това не е написано изрично.

Странични ефекти от Карсил

Всички концентрации на Карсил и специално разновидността Макс се понасят добре от пациентите. Негативи се отбелязват крайно рядко. Ако ги има, те отминават бързо и леко.

В листовката са описани единични случаи на алергичен отпор към силимарин. Един на хиляда болни рискува да получи обрив или сърбеж, а един на 10 хил. болни  – диария и други белези на диспепсия. Пациентите с вестибуларни нарушения евентуално ще изпитат засилване на симптоматиката.

Carsil I Alkohol 03

Погледнете и ТУК: Топ 5 за най-добра рецепта за отказване на алкохола. Бабини рецепти против алкохолизъм + тайно лечение.

Противопоказания
  • Детска възраст – минимумът за лечение с Карсил е 12 г.;
  • Непонасяне на силимарин, бял трън или друг компонент на хапчето.

Лечението се провежда със завишено внимание при хормонални нарушения и хормонално-провокирани образувания на матка, яйчник, гърда, простата.

Заместители, аналози и съчетания

На пазара съществуват стотици препарати на основата на бял трън и силимарин. Сред тях Карсил изпъква с факта, че е лекарствено средство, при това то се отпуска с рецепта. Сред останалите продукти не сме попаднали на друг медикамент. В този смисъл Карсил няма аналог.

Хранителните добавки със силимарин са заместители на Карсил. За да се използват, трябва да се пресметне истинското съдържание на активно вещество.

Например Силимарин Макс на Валмарк се афишира със съдържание от 7000 мг. Това е общото количество бял трън. А една таблетка съдържа 120 мг силибинин. Извлекът не е стандартизиран, затова цифрата не се съотнася пряко с дозата в Карсил. Вероятно има разлика, защото Валмарк препоръчва дневен прием от 2 таблетки или 240 мг.

Заместители на Карсил са хепапротектори, които работят с други активни вещества – есенциални фосфолипиди, адеметионин, тиоктова к-на и други. Често тези активни компоненти се съчетават за по-изразено действие.

Есенциале Форте или Карсил?

Есенциале е известен хепапротектор на основата на есенциални фосфолипиди. Предписва се при неразположения на черния дроб като спад на апетит, усещане за тежест в зоната на дроба, при провеждане на диети.

Помага за възстановяване след хепатит. При тежки патологии има помощна функция. Има добри профилактични качества за фибрози и цирози. Подобрява функционирането на филтъра.

Есенциале или Карсил? Не е нужно да се избира, двете средства могат да се приемат едновременно. Есенциале Форте се дава без рецепта.

Силимарин или Карсил?

Добавките със силимарин се препоръчват за защитаване на черния дроб и подобряване на неговите функционални показатели. Помагат срещу възпаления и за по-бърза регенерация.

Силимаринът намалява мастна дистрофия и оказва прочистващо, жлъчегонно действие. Усилва изработката на жлъчен сок и подобрява храносмилането.

Хранителните добавки се пият още за вталяване и за красота. Повечето препарати са наименувани просто „Силимарин“. Има такива продукти от компании като Биотика, Др. Волке, Никсен, Зеин Фарма, Нау Фудс, GNC, Валмарк и др.

Чаят Демир бозан за траен ефект

Препаратите със силимарин отлично се съчетават с билков микс за възстановяване на черния дроб. Демир бозан е чай, който провокира по-бързи резултати и установяването им в стабилен режим.

Демир бозан съдържа няколко билки, които противодействат на структурни и функционални нарушения на органа. Те подкрепят вътрешните механизми за възстановяване.

  • При какви отклонения помага Демир бозан: при възпаление, замърсяване, обременяване поради прием на спирт, много лекарства и други интоксикиращи компоненти. Пречиства кръвта и тъканите от мазнини, соли и патогенни бактерии.

Билките дават ефект на микро и на макро ниво. Те подкрепят отделната клетка, а също и процесите на обмяна и регенерация. Стимулират храносмилателните органи и процесите, които протичат между тях. Засилват отделянето на жлъчен сок.

Чаят Демир бозан изиграва ключова роля при натрупването на излишни мазнини в ч. дроб. В такъв случай се препоръчва прием на билки + хепапротектор за избягването на стеатоза или за намаляване на увредите от нея.

Карсил или Лагоза?
Карсил Макс и Демир бозан 21

Добавките на база бял трън се намират под имената „Силимарин“, „Бял трън“ и по-рядко „Силибинин“

Лагоза е добавка със силимарин от уважаваната фарма компания WORWAG. Тя подава активно вещество, оценено на 150 мг. Плюс на продукта е използването на стандартизиран извлек 35-40:1 с точно съдържание на силимарин от 150 мг.

Лагоза има същия обхват на действие като Карсил. Според описанието, оказва благоприятен ефект върху функциите на ч. дроб. Препоръчва се при увреждания и за профилактика.

Карсил или Легалон?

Легалон е най-близък по характеристики до Карсил. Той е регистриран като лекарство. Разликата е, че Легалон се взема без рецепта, а Карсил с рецепта.

Легалон съдържа стандартизиран екстракт в съотношение 36 – 44:1. В него има 108 мг силимарин, еквивалентен на 140 мг силибинин.

Карсил или Оптихепан?

Оптихепан е добавка на полската Natur Produkt Pharma. Съдържа 5 : 1 извлек от бял трън, съчетан с 60 мг холин. Оптихепан е насочен възстановяване и предпазване на хепатоцитите. Има стимулиращи функции.

Хепасейв или Карсил?

Хепасейв е хепапротектор на основата на куткин. Активният агент е извлечен от непалско растение, от векове познато с лечебните си качества. То благоприятства цялото храносмилане и повдига апетита. Традиционно се прилага за черен дроб – като профилактика и за лечение.

Няма пряко клинично сравнение на ефектите от куткин и силимарин. Но факт, че силимарин е широко използвано средство за черен дроб, докато куткин се среща рядко.

Хепатофелин или Карсил?

Хепатофелин на Вита Херб е представител на комбинираните препарати, които оказват по-широк диапазон от въздействие. Тук има не само екстрахиран бял трън, но и още масла, артишок и глухарче. Препаратът е адресиран към пациентите, които биха искали да подкрепят своя орган и да повдигнат тонуса му. Той не се използва за лечение на тежки патологии, както Карсил.

Carsil I Alkohol 02

Вижте и ТОВА: Чай за отказване на алкохола и за възстановяване на черния дроб. Билки против алкохолизъм и стеатоза. Как се пие плавун и чай от мащерка?

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *