Карсил за отслабване, черен кимион и др. действащи методи

Нека да започнем с белия трън, извлечения от него Силимарин и лекарството Карсил, което се произвежда от бял трън. Защото интересът към темата е голям. По-долу ще разгледаме и други ценни билки за отслабване, както и медикаменти, които се ползват за целта.

Масло от бял трън

Извлекът е наситен с минерали и витамини, които повлияват цялостно организма. Намира се в концентриран вид в лекарството Карсил, което се произвежда с активно действащо вещество Силимарин. То пък се извлича от белия трън. Ето как действа маслото:

Маслото и Карсил имат следните действия:

 • Подобрява работата на черния дроб и нормализира функцията на хепатоцитите;
 • Изчиства от излишъка на холестерол, мазнини, шлаки, токсини (от там идва и отслабването!);
 • Профилактира заболявания на храносмилателния тракт;
 • Подобрява кожата на клетъчно ниво;
 • Чрез активните си компоненти способства редуциране на теглото;
 • Природен антиоксидант, забавя стареенето;
 • Помага за преработката на липидите, съкращава скоростта на натрупване в тялото;
 • Възстановява хормоналния баланс;
 • Отстранява проблеми в ендокринната с-ма;
 • Целулоза за слабително действие.

Маслото от бял трън се изготвя в течна и капсулирана форма. Препаратът комплексно въздейства върху тялото, премахвайки излишните отлагания и остатъците от храносмилателната дейност. Възможно е в началото да се появят обриви, които свидетелстват за активното изчистване. След 10 дни се усеща подобряване на настроението, на мисловната дейност и подобряване на тена. Увеличава се енергичността.

Как се приема: течната форма по 3 Х 1 д.л., 20 мин. пред храна + 1 ч.л. вода. Капсулите: според показанието на опаковката.

Силимарин – Карсил

Споменахме за отслабващите качества на белия трън. Неговата активна съставка е силимарин – вещество, което се екстрахира и използва в лекарства за оздравяване на черния дроб. По тази причина такива препарати се вземат и за отслабване. Най-яркият пример е лекарството Карсил (Карзил).

Как работи силимарин:

 • Той е могъщ антиоксидант, поддържа в тонус кожата. Особено полезен е, когато тя започне да увисва при отслабване. Освен това силимарин активизира изработването на еластин за еластичност и здравина;
 • Екстрактът прекрасно почиства ч. дроб и му помага да преработва мазнините. Така те не се отлагат, а се извеждат. Рискът от поява на целулит значително намалява;
 • Силимарин изчиства токсините и нормализира метаболизма;
 • Намалява кръвната захар и вредния холестерол;
 • Нормализира хормоните;
 • Почиства червата.

Как ползват Карсил за отслабване?

Препаратът няма стандартно дозиране за отслабване, неговото предназначение е друго.

При болен ч. дроб предписанието е 1 до 3 таблетки, трикратно вземане, и се определя според състоянието.

Повече за ефектите от Карсил вижте ТУК: Карсил и алкохол при лечение на черния дроб или отслабване. Как се приема правилно? Странични ефекти.

Карсил се предлага под формата на капсули, съдържащи 90 mg силимарин. Общоприетата доза за възрастни е по 1 капсула 3 пъти дневно. За терапевтични ефекти, дневният прием на силимарин обикновено е между 420 и 600 mg на ден.

При използване на карсил за отслабване, може да се тръгне с по-ниска доза от 140-280 mg дневно, разпределена в няколко приема. Ако няма странични реакции, дозата може постепенно да се увеличи до 600 mg дневно. Препоръчва се приемът на карсил да е с храна, за по-добра абсорбция.

Карсил се понася добре и рядко предизвиква нежелани ефекти при препоръчваните дози. При прием на по-високи дози са възможни стомашно-чревни смущения като гадене, подуване, диария. Карсил не трябва да се приема при свръхчувствителност към растения от семейство Сложноцветни.

Честота и продължителност на приема

Ако се използва Карсил за подпомагане на отслабването, минималната продължителност на приема е 8 седмици. Оптимално е приемът да продължи 3-4 месеца, за да се оценят ефектите. Капсулите се приемат редовно, 2-3 пъти дневно с храна.

Отслабване с лекарства

Лекарствата против диабет снижава глюкозата в кръвта. Те се назначават при тип 2 в комплекс с физическо натоварване и диета. Диабетиците с тип 1 рядко имат проблеми с теглото си, за разлика от тези с тип 2.

При диабет организмът изработва недостатъчно инсулин, поради което глюкозата не може да проникне в клетката. Друг проблем е устойчивостта на клетките към глюкозата. При липса на лечение възниква клетъчна недостатъчност. Инжектирането на инсулин не е достатъчно. То се комбинира с таблетки, които понижават захарта. Втори ефект от това е отслабването.

Някои здрави хора използват този ефект от лекарствата, за да намалят теглото си. Веднага ще кажем, че съществува риск и то сериозен. Има безопасни и също така ефективни начини за отслабване.

Ето някои лекарства, които се пият с цел вталяване.

Метформин, Сиофор, ГлюкофажКарсил за отслабване, джинджифил, черен кимион и др. действащи методи

Това са лекарства с действащо в-во – метформин. Глюкофаж и другите намаляват изработването на глюкоза и допълнително правят рецепторите по-чувствителни. На организма не му е необходимо да усвоява въглехидрати в такова количество, а разграждането на мазнините се провежда за сметка на мастните киселини и глицерина.

Противодиабетичните препарати имат листовка, в която е описана дозата. Напр. Сиофор за отслабване се дозира от 1 до 5 табл., според теглото на конкретния болен и протичането на болестта. Коректна дозировка може да посочи само ендокринолог.

Лекарството напълно се извежда от организма за 7 часа.

Имуностимулатори – Биозин

Друг тип препарати, на които се приписва отслабващо действие, са имуностимулаторите. Пример за това е Биозин, изграден изцяло върху натурални съставки. Смята се, че оздравяването на имунитета, антиоксидантно и противовъзпалително действие водят до здравословна редукция на теглото. Досега не са описани ясни дозировки и резултати.

Отслабване с мака – хормони

Друг подход към отслабването е регулирането на хормоните. В тази идея има здрав смисъл, предвид факта, че те дирижират множество процеси в тялото, вкл. и обменните.

Перуанската мака не само регулира хормоналните нива, но и ускорява обменните процеси и нормализира щитовидн. жлеза. В резултат настъпва постепенно редуциране на теглото. Като бонус коренът премахва умората, тонизира организма и осигурява добър приток на свежа енергия. В тези условия тялото се извайва с нови, приятни форми и пропорции.

Как се приема: перуанска мака се предлага на капсули, като био добавки с нея се произвежда от множество големи компании в сектора. Доза: по 1 бр. на ден.

Трайно отслабване с Демир бозан

До момента лечебните растения водят сред всички средства за редуциране на теглото по най-важния показател – съчетание на:

 1. ефективност,
 2. безопасност,
 3. естественост на процесите
 4. трайност на резултата.

Известен минус на билковото отслабване е, че се случва постепенно. За нетърпеливите това е бавно, но в същността си процесите се развиват на етапи, веществата работят с натрупване.

Пример е чаят Демир Бозан. Той не е експресно средство за вталяване, но дава реални и устойчиви резултати – по-здрав организъм. Като ниското тегло е част от здравето.

Главното преимущество на билките е трайният резултат. Постепенното редуциране на теглото след това трудно се компенсира. Реално липсва йо-йо ефект при нормално хранително поведение.

Друг плюс на Демир бозан е, че премахва някои от причините за напълняване като:

 • Нарушено храносмилане и причини, които водят до това – хепатит, жлъчни камъни, цироза, холецистит, мастна дистрофия;
 • Токсично поражение на чернодробни клетки и далак, завишен холестерол, патологии на щитов. жлеза.

Чаят помага на пациенти, при които отслабването е необходимост – с псориазис, витилиго, колит, ентероколит, панкреатит, гастродуоденит, радикулит, болни с отоци, полиартрит, асцит и др.

Повече за действието на билковия сбор разказват пациентите.

Лекувах стеатоза и отслабнах
Карсил за отслабване

Младен Михайлов

Поръчах Демир бозан заради тежък случай на стеатоза. Дробът ми беше много зле, с висша степен на омазняване. Препоръчаха ми билковото лечение, макар че аз не посмях напълно да се откажа от лекарствата.

По основното ми заболяване забелязах видимо подобрение след около 14 дни. Болката изчезна, самият дроб намаля по размер и не реагираше при натиск отвън.

Малко след това забелязах и друг ефект от билките – теглото ми започна бързо да пада. Дори се изплаших, помислих си за рак – нали болните отслабват. Ходих на лекар, който само установи цялостно подобряване на здравето ми. Докато лекувах дроба си, свалих около 10 кг. Лекарят коментира, че това е супер за вътрешните органи.

Младен Михайлов, Пловдив

Пишете ни и Вие какви средства за отслабване сте ползвали? Има ли начин да се отслабне за 30 дни и кой е той според вас? А за двуседмично отслабване какво можем да предприемем? Ползвали ли сте Демир бозан и доволни ли сте от него? Пишете ни в нашия форум по темата ТУК!

Стафидена вода за отслабване

Стафидите са с висока калоричност. От тях можем да очакваме по-скоро напълняване. Но приемани в умерена доза, те имат обратен ефект – топят мастните отлагания. Като бонус те намаляват тягата към сладкото и ни помагат да останем на избрания режим докрай. Имат сладък вкус и действат добре на психиката.

Как се прави: измиваме добре 150 г стафиди и ги попарваме с 1.5 л вода. Варим 5 мин., добавяме в кастролата 30 г сена и варим още 10 мин. След това дърпаме съда настрани и изчакваме да се охлади самостоятелно. Накрая изсипваме 150 мл течен екстракт от шипка, който се намира в аптеките. Ако не, стафидената вода се комбинира с капсули шипков екстракт в доза, описана на шишенцето. Самата вода се пие 10 дни, по 100 мл – около 60-90 мин. след храненето.

За ефективността на съчетанието на сена и стафида се говори и в това видео:

Още отслабващи напитки

 • Вода с лимон – активизира липидния обмен, снижава глюкозата, ускорява храносмилането. Пропорции: сокът от ½ лимон на 200 мл, нека водата е преварена или филтрирана, затоплена;
 • Сода с лимон – възобновява оптималния алкално-киселинен баланс в пределите от 7,26 – 7,40, което е оптимално за здравето, подобрява обмяната и води до реално отслабване. Пропорции: към по-горе описаната рецепта се слага ½ ч.л. сода. Прекрасна напитка!;
 • Мед, лимон и джинджифил – смес с лечебни и вталяващи способности. Тя съчетава всички ефекти на своите съставки. Пропорции: 200 г. почистен и настърган корен, 5 млени лимона и 200 г  мед. Компонентите се размесват в стъклен съд. Дозата е 1 с.л. със закуската.

Мнения и отзиви за Демир бозан

„Анадолски“ билки ми помогнаха
Сребрина Тошева - 02 - Карсил за отслабване

Сребрина Тошева

Спокойствие и добро хранене. Без много зор, само пешеходни упражнения. Резултатът… видимо и качествено отслабване.

Не бих повярвала, но го изпитах. Не вярвах и на анадолските билки, но те преобърнаха нещата за мен.

Първо, билките „Демир бозан“ се оказаха български. Те били съчетани от анадолски ходжи.

Няма значение. Оказаха се супер билки. С тях свалих 8 кг, без никакви усилия. По-хубавото е, че постигнатото се запази и след спирането на чая. Препоръчвам!

Сребрина Тошева, София

Черен кимион за отслабване

Тази екзотична подправка ще ни помогне да премахнем с лекота 1-2 кг за седмица. Семената съдържат над 100 химични съединения и мастни к-ни, помагащи за вталяване и намаляващи чувството за глад.

Как се пие: днес процедурата е улеснена, защото екстракт от този кимион се предлага на капсули като био добавка. Но не пропускайте и олекотеният режим на хранене, иначе терапията ще се удължи.

В магазините за биохрани се продават и семена. Те могат да се приемат директно, ако са предварително смлени. Ако не са млени, семената се накисват. Приблизително съотношение  – 1 ч.л. в 200 мл вода. Удобно е да запарите в термос и да оставите за през нощта. Сутринта се премахват семената и се приема само водата.

Отслабваща напитка: 1 чаша отварка от черен кимион + сока на ½ лимон + 5 г черен пипер. Това е закуската в течение на 2 седмици.

Черният кимион качествено се съчетава още с джинджифил, куркума и чесън.

Действащи билки за отслабване

и народни средства

В таблицата систематизираме активните в-ва, които оказват лечебно въздействие. Билките са комплекси от активни съставки и само количеството им определя в кое направление растенията са най-ефективни.

ВИДОВЕ  ДЕЙСТВИЕ РАСТЕНИЯ
Горчиви Намаляват синтеза на инсулин и кръвната захар, а оттам и количеството на мастните депа, против световъртеж глухарче, бял равнец, пелин, аир, девесил, дяволска уста
Дъбилни Тонизират, отпускат, изчистват. Укрепват съдовите стени, извеждат токсини и тежки метали, оздравяват ч. дроб. Подобряват усвояването на енергията на клетъчно ниво. При менопауза чай, евкалипт, дъб, фурми, какао
Диуретици Освобождават тялото от задържани течности, изчистват тъканите, подобряват обмяната, премахват отоци и подпухване царевична коса,  глог, мента, коприва, роза, лайка, лист малина
Седативи  Намаляват апетита, успокоява нервите, подобряват храносмилането Мента, царевична свила, магданоз, мащерка, маточина, риган
Изчистващи  Чистят кръвта, насищат с вит. С, повишават хемоглобина, успокояват стомаха, премахват паразити, чистят червата Коприва, маточина, лайка, лист малина,
За смилане Помагат на тялото по-добре да преработва храната, стимулират жлъчната секреция Копър, джинджифил, куркума
За червата стимулират работата им, изчистват ги брезови пъпки, сена, семе копър, семе лен

Повече ще научите от конкретните рецепти за вталяване.

Още конкретни средства за отслабване

Отслабване с джинджифил

Екзотичният корен ни зарежда с витамини А, С и В, с магнезий, фосфор, желязо, калий и цинк. Той работи като катализатор на вътрешните процеси.

Приемът му подобрява храносмилането, стомашната функция, секрецията на ензими. Осигурява пълно и бързо усвояване на храната, освобождавайки от усещане за тежест. Има несилно слабително въздействие, изчистващо токсини и срещу запек. Блокира натрупването на холестерол и извежда излишното к-во. Стимулира кръвообращението, разширява съдовете, възбужда и тонизира.

И накрая: подобрява обменните процеси и ускорява разграждането на мазнините. Получава се цялостно отслабване и оздравяване.

Очакваните резултати са значими. Само с чай от джинджифил се свалят килограми, до 10 за седмица, но зависи и от вида хранене.

Джинджифиловите напитки се пият множество пъти за ден, неподсладени или с допълнителни люти подправки.

Популярни рецепти за приготвяне

 • Джинджифилов чай с мента: в чайник кипнете 2 л вода и пуснете в нея корен от джинджифил с размер 2 пръста. Нека предварително да е почистен и нарязан на шайби. След 15 мин. дръпнете от котлона и добавете няколко листенца прясна мента. Поставете капака и покрийте съда с кърпа. Оставете за цяла нощ, а консумацията започнете със събуждането;
 • Чай с чесън: в термос пуснете 50 г тънко нарязан пресен джинджифил и 3 големи скилидки чесън, освободени от люспите. Залейте с 1 л вряла вода и поставете капачката. Оставете да се пари цяла нощ. Чесънът допълнително засилва обменните процеси;
 • Чай с лимон: сварете джинджифилов чай и го изчакайте да изстине до 80°С. Докато чакате, попарете 1 лимон със среден р-р, нарежете го на тънки шайби и го сложете в термос. Там излейте и готовия чай, завийте капачката и оставете за минимум 3 ч.;
 • Ябълков чай: 50 г изчистен корен се настъргва на ситно и се попарва с 1.5 л. Добавяме 2-3 пръчки канела и варим 5 мин. на слабо. Междувременно изчистване и рендосваме 1 голяма кисела ябълка. Добавяме я в кастролата с чая и поставяме капака. След 30 мин. минаваме напитката през многослойна марля и сме готови;
 • Чай с шипка: 30 г сушен плод шипка се смила, попарва и вари 5 мин. Междувременно почистваме и настъргваме на максимално ситно 50 г джинджифил и го добавяме в отварата. Оставяме да ври още 10 мин. След прецеждане добавете парченце портокал за удоволствие и аромат. Поставете капака, покрийте с дебела кърпа и оставете за още 3 часа.

Активен въглен

Представлява силно порьозен материал, който поема всичко опасно и излишно от тялото – бактерии, отрови, шлаки. Изчистеното тяло започва да работи по-добре. Ликвидират се метеоризъм, диария и запек, неправилно храносмилане. Клетките се подмладяват, черният дроб бива облекчен и се оздравява. Поставя се под контрол нивото на холестерола.

Карсил за отслабване, джинджифил, черен кимион и др. действащи методи

Как се прави: избирате си подходящ диетичен режим и минавате на него. Пред всяко приемане на храна се изпиват няколко таблетки въглен. Дозата се изчислява според теглото – 1 табл. за 10 кг. Ако тежите 50 кг, трябват ви 5 таблетки. Това е дневният прием, а вие го разделяте на 3 и закръгляте нагоре. Следователно при 50 кг – 3 Х 2 таблетки.

Клеева тинктура

Представлява спиртен извлек на прополис. Лекува патогенните процеси във вътрешн. органи, тонизира, подобрява имунитета. Добавя нужни аминокиселини, протеини, флавоноиди, кетони и др.

Прополисът намалява нивото на PPAR-протеина в организма. Този белтък отговаря за складирането на мазнините. Ако нивото му пада, то и мастната тъкан постепенно започва да се разрушава. Настъпва желаното редуциране на теглото.

Заедно с това прополисът дезинфекцира, премахва инфекции, свива съдовете, лекува възпаления, работи като антиоксидант.

Как се пие: 2 Х 30 капки, разредени в напитка. Курс – 15 дни + почивка от минимум 30 дни.

Отслабване с мед и вода

Мнозина са скептични относно отслабващото свойство на меда, защото е твърде калоричен. Но под въздействието на меда чистата вода променя своята структура. Тя се доближава до качествата на човешката плазма, която има специфични и съществени за тялото функции. Медената вода снабдява организма с биологичен материал, който е ценен не само за отслабване, но и за здравето като цяло.

Схема: 1 ч.л. мед в 200 мл – сутрин.

Медената вода стартира самопочистващите функции, оптимизира храносмилането, ускорява го, активизира обменните процеси, подпомага естественото изпразване на червата. Отделно тъканите се подхранват с витамини и минерали. Изчезват умората и отпуснатостта. Вътрешната среда се оздравява – унищожават се бактерии и гъбички, което се отразява върху имунитета. Впрочем, нерядко напълняването идва именно от слаб имунитет, след като тялото не успява да се справи с ред негативи.

Напълнях от страх и стрес
Мария Великова - 03 - Карсил за отслабване

Мария Великова

През 2017 г. развих страхова невроза. Скоро след отключване на болестта започнаха и панически кризи. Най-много се страхувах от лекари и лекарства.

Започнах лечение с Демир бозан. За около 2 месеца ми овладяха състоянието, а с психическото здраве настъпиха и няколко физически ефекта. Изчезнаха болезнените и конвулсивни моменти, а тялото ми цялостно се пречисти.

Най-приятният ефект беше, че свалих 11 кг, без дори да съм си мечтала. Не съм спортувала, не съм диетувала. Само лекувах неврозата и придобих и такъв ефект. Билките въздействат на всякакви нива в тялото. Оправят ни проблемите, където и да са те.

Сега съм супер благодарение на Демир бозан.

Мария Великова, Кърджали

Ето и видео разказът на актрисата Латинка Петрова за опита й с билките Демир бозан:

Източници и още информация на английски: 22 домашни средства за редуциране на килограмите; * Натурално отслабване за 30 дни; * 15 начина за двуседмично отслабване.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Карсил за отслабване, черен кимион и др. действащи методи

 1. На два пъти отслабнах с билкови средства и съм проверила, че са безопасното нещо. Вода и лимон и подобни за мен са палеативи – нищо не променят. Лимонче няма да изпари килограмите.

 2. Колко трябва да ти е акъла, че да пиеш метформин за отслабване?!!! Ама и вие защо го написахте?? Утре някой ще го пие и ще си навреди. За билки и природни средства съм съгласна, но категорично против лекарствата. Не са играчка!!!

 3. Ако отслабвате с Демир бозан, внимавайте за ментета, че е залято навсякъде. Трябва ли комбинацията с котешка стъпка, кафявата кутия. Дядо ми казваше, че котешка стъпка е нашенски женшен – много ценна, но трудно се намира.

 4. Обожавам стафиди и постоянно ги консумирам. Но едва миналия месец ги пробвах за отслабване. С тях замених захарта, закуските, сладките неща, без които уж не можех. Сега като ми се иска сладко, хапвам стафиди. Отслабнах с 3 кг за около 2 седмици, без никаква диета. Казвам го, защото са просто нещо, което пренебрегваме.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *