От кои антидепресанти се отслабва? Отслабване след спиране на хапчетата

От кои антидепресанти се отслабва, без да си развалим здравето? Отслабване с билки след спирането на антидепресантите. Какво да правим при напълняване от антидепресанти? Ценни практични съвети

Публикуваме материала на д-р Емануил Ангелов за напълняването и отслабването по време на прием на антидепресанти. Пишете ни и вие своето мнение ТУК! Препоръчайте антидепресанти за отслабване и кажете как се справяте с напълняването от хапчетата!

Флуоксетин

Много се препоръчва из съмнителни сайтове, преведени от руски лекарството Флуоксетин като антидепресант за отслабване. Но вие трябва да имате предвид, че то е подобно на печално известния Прозак, който беше забраняван в Щатите и постоянно си сменяше името, включително и сега. Флуоксетин е лекарство, при това силно лекарство и не е предназначен за отслабване, въпреки че може да даде такъв страничен ефект. Но също така не е изключено да се появят и куп други неща като психични разстройства, нарушение на координацията на движенията, засилена тревожност, цялостно треперене, включително и на крайниците и много други. Прочетете повече и ще се убедите.

Така че като отговор на въпроса „От кои антидепресанти се отслабва“ можем да кажем: Отслабва се от билковите антидепресанти, които по възможност нямат никакви химически смеси. Такъв антидепресант е комбинацията Демир бозан, която се приема като чай. Тя замества успокоителните хапчета и от нея отслабвате по време на самата депресия. Също така се ползва и след спиране на антидепресантите. Много хора напълняват рязко след спирането на хапчетата. В такива случаи е уместно да се взема чаят Демир бозан, за да се компенсира негативният ефект.

Как да не напълнеем, докато пием антидепресанти?

Билки за отслабване са един от отговорите на този въпрос, който вълнува много хора, имащи нужда от приема на медикаменти.

„Как да не напълнеем, докато пием антидепресанти“ може да е много мъчителен въпрос, ако сте станали жертва на този често срещан страничен ефект на лекарствата от този тип, но не смятайте, че сте обречени да натрупате килограми.

Има случаи, в които пациентите дори спират лечението си, поради натрупваните килограми, което може да застраши допълнително здравето им. Според данните, хората, пиещи антидепресанти, не могат да се заситят и изпитват постоянен глад за въглехидрати.

Преди да се изплашите и да изпаднете в отчаяние, вижте какво е решението на този проблем.

Серотонинът, хормонът, отговорен за промените в настроението, също така регулира и апетита. Антидепресантите взаимодействат със серотонина само от гледна точка на настроението и вероятно по някакъв начин повлияват повишаването на апетита. Решението на този проблем е да се увеличи способността на серотонина да намалява нуждата от повече храна или по-просто казано, да консумирате храни, които стимулират производството на серотонин.

Вижте 10 златни съвета за това как да не напълнеем, докато пием антидепресанти:

1. Преди да започнете лечение с антидепресанти,

започнете да си водите дневник с теглото си, за да сте наясно с промените, които се случват. Запасете се и с подходящи билки за пречистване на кръвта, каквито са билките от известната комбинация Демир бозан, който често се използва за отслабване.

2. Научете се да правите разлика между глада и апетита.

Гладът е, когато трябва незабавно да ядете нещо и всяка храна ще ви засити. Когато изпитвате желание да ядете, но не изпитвате глад, говорим за повишен апетит. Антидепресантите ще повишат апетита ви и ще ви карат да искате да ядете, без в действителност да сте гладни.

да не напълнеем при прием на антидепресанти отслабване с билки

Д-р Емануил Ангелов

3. Повишената киселинност на стомаха е страничен ефект от антидепресантите

и това често пъти се бърка с глад. За целта можете да приемате специални медикаменти срещу киселини, предписани от вашия лекар. Тук отново ще ви помогнат билките Демир бозан, които регулират киселинността в стомаха и убиват апетита.

4. Повече серотонин – намален апетит.

Ако тялото ви произвежда достатъчно серотонин, няма да изпитвате непреодолим глад, апетитът ви ще намалее и храната ще ви засища достатъчно.

5. Въглехидратите (с изключение на захарите в плодовете) спомагат за производството на повече серотонин.

билки при отслабване прием на антидепресанти

Докторът се съгласи да сподели с нас своите съвети относно това, как да не напълнеем, приемайки антидепресанти.

При храносмилането на скорбяла или сладки храни, мозъкът получава триптофан, аминокиселина, която се използва от мозъка да произвежда серотонин. Яжте около 30 грама сладко или храни, богати на скорбяла, като зърнени закуски, гевречета, пуканки, ориз или соеви бисквити.

6. Яжте въглехидрати на празен стомах или поне два часа след като сте яли протеини.

Най-големи количества протеини се съдържат в пуешкото, пилешкото, рибата, киселото мляко и яйцата. Те взаимодействат с възможността на организма да произвежда серотонин. С две думи ако комбинирате протеини с въглехидрати, като например в сандвич с пуешко, тялото няма да произведе никакъв серотонин.

7. Избирайте въглехидрати, които съдържат малко мазнини.

Мазнините забавят храносмилането и добавят излишни калории към храната. Шоколадът, бисквитите, сладоледът, сладкишите, пържените картофи и чипса НЕ са храни, които подпомагат производството на серотонин.

8. Вечер яжте въглехидрати с високо съдържание на скорбяла

като паста или печени картофи със зеленчуци, за да може мозъкът ви да произведе достатъчно серотонин и да се чувствате сити до сутринта.

9. В никакъв случай не спазвайте

високопротеинови, нисковъглехидратни диети, докато пиете антидепресанти.

10. Спортувайте!

Консумирайки храни, стимулиращи производството на серотонин, ще се заредите с енергия. Възползвайте се от тази енергия и се движете повече – комбинацията от подходящите храни и упражнения ще ви помогне да запазите теглото си, когато пиете антидепресанти.

Д-р Емануил Ангелов, диетолог

Кой е д-р Ангелов?

Д-р Емануил Ангелов е специализирал диетология. Има собствен кабинет в София, откъдето са минали стотици и хиляди пациенти с проблеми, свързани с тяхното напълняване. Автор е на десетки статии в медицинските издания и на няколко научни труда. Той се съгласи да ни предостави свой текст, защото често му се случва да препоръчва Демир бозан като билки за отслабване на своите пациенти, които го търсят за съвет в тази област.

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “От кои антидепресанти се отслабва? Отслабване след спиране на хапчетата

  1. Проблема не е в увеличаването на апетита и съответно по-големите количества храна. При приемането на тези лекарства, които са пълни с Е-та се получава интоксикация на организма. Черният дроб се уврежда и за да защити организма от токсините превръща въглехидратите в мазнини. Получава се метаболитен синдром. От там и повишен риск от Диабет тип 2 тъй като и жлъчката се уврежда.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *