Билки при алкохолизъм. Как да спрем алкохола. Билки за омазнен черен дроб

Най-хубавите билки за лечение на алкохолизъм. За отвращаване, за пречистване, за оздравяване. Лечение на омазнен черен дроб – народни рецепти. Как да оздравим органа и да го подкрепим в борбата му с ежедневните отрови.

Билките са най-достъпните възможности за лечение на алкохолизъм. Тяхната ефективност е доказана с множество примери от живота. Забележителното е, че те помагат и когато традиционните методи не дават желания резултат.

Правила за лечение на алкохолизъм с билки

 1. Всяко лечение задължително се предшества от цялостно изчистване на организма от токсини и шлаки;
 2. Необходимо е точно да се спазват дадените в рецептите дозировки и да не се правят замени на растенията дори с такива с подобни свойства;
 3. Използвайте отварки, а не спиртни настойки. Употребата на тинктура може да предизвика у алкохолика срив;
 4. В началото се убедете, че избраната билка няма да даде алергична реакция;
 5. При влошаване незабавно спрете лечението с билки.

Кои са добрите билки при алкохолизъм?

Повечето билки срещу алкохолизъм действат на идентичен принцип – в съчетание с алкохол те причиняват световъртеж, гадене и повръщане. Изкуствено предизвикват тежко състояние – вс. път, щом се докосне алкохол. Криза след криза у пациента се задейства инстинкта за самосъхранение. Алкохоликът започва да се бои да пие, очаквайки, че отново ще му призлее.

Допълнително се формира рефлекс – човекът вижда пряка връзка между пиенето и болезнените симптоми. В съзнанието му заляга негатив спрямо алкохола.

Таблица

Лечебни растения при алкохолизъм
Наименование За какво помага Как се приготвя Как се пие
Червен кантарион премахва привличането към алкохола, изчиства от токсини 2 с.л. на 250 мл, ври 10 мин, пари се 120 мин. 3 Х 70 мл
Бяла чемерика Лекува тайно от болния. Отровната билка + алкохол причинява симптоми на интоксикация, падане на кръвното 20 г билка на 400 мл водка, да стои 10 дни на тъмно 5 капки в храна или напитка, до отвращаване
Дафинов лист отвращаване от алкохола 2-3 листа на 200 мл водка, 15 дни на тъмно 1 Х ½ ч.л.
Копитник европейски отвращава чрез повръщане 15 г млян корен на 200 мл подгрята вода, да кипне за 10 сек. и кисне 30 мин. 1 Х 20 мл
Мащерка с алкохол прерязва през корема и провокира повръщане 3 с.л. билка на 200 мл кипяща, настойване 1 ч. 3 Х 1 с.л.
Девесил веднага дава неприятни симптоми, болки, диария 2 с.л. млян корен се попарва с 250 мл за 60 мин. 2 с.л. в питието (на 500 мл)
Къдрав лапад подобрява състоянието след запой, премахва интоксикация 1 с.л. млян корен на 200 мл, ври 10 мин., запарка 120 мин. 3 Х 60 мл
Жълт кантарион антидепресант, потиска влечението към спирта 2 с.л. се попарват с 200 мл, за 30 мин. на в. баня 2 Х 100 мл
Плавун обилно повръщане при съчетаване с алкохол, отвращава и вкусът, и мирисът 5 г билка на 250 мл за 5 мин, запарка 30 мин. 70 мл преди пиене
Пелин отблъсква от пиенето 1 с.л. билка се попарва с 200 мл и се настойва 20 мин. 3 Х 60 мл

Много положителни отзиви има за съчетаването на пелин и мащерка. Двете билки се дозират 1:4. От готовият сбор се отделят 2 с.л. и се попарват с 0.5 л. Да поври 10 мин. и да се запарва около час. Щом изстине, отварката се дели на 3 Х 50 мл за деня. Лечението е 1 месец.

Принципно съчетанията от лечебни растения са по-качествени в терапията на алкохолизъм. Те се допълват и предоставят по-широк спектър от въздействия. Пример за това е чаят Демир бозан.

Как помага Демир бозан

Миксът от 6 билки въздейства по няколко начина, като крайният резултат е трайно снижение на тягата към алкохола. Както споменахме, правило №1 е лечението на алкохолизъм с билки да се предшества от пълно и качествено прочистване на организма. В противен случай пациентът рискува тежки реакции в резултат от смесването на токсини с лечебните вещества.

 1. Първа „специалност“ на сбора е изчистване. Демир бозан премахва замърсявания от телесните течности и тъкани – прочиства кръвта, стабилизира показателите й, настройва работата на вътрешните органи. Билките „изгребват“ и съдържанието на червата, където се застояват най-много стари и гниещи отпадъци.
 2. На второ място билковият микс потиска нуждата от спиртно питие. Това е главната цел на всички синтетични и естествени лекарства, прилагани при алкохолизъм. Демир бозан се отличава по начина, по който го постига – чрез въздействие върху психическата и емоционалната сфера.
 3. На трето място Демир бозан чисти, настройва и оздравява черния дроб. При всички злоупотребяващи с алкохол този орган е в някаква степен извън строя. Главният филтър е принципно обременен. А при лечението ще бъде обременен допълнително. Да се погрижим за него и да му дадем ресурс сам да се справи.
 4. На следващо място билките създават стабилност на психиката, което позволява на болния да включи и волята си. Профилактират стрес, фобии и тревожни разстройства.
 5. Накрая, с Демир бозан алкохоликът по-леко прекарва терапията, намаляват се негативните въздействия.

Повечето билки причиняват отвращаване чрез негативни симптоми, те на практика разболяват. Демир бозан действа нежно, но все така категорично. При тези билки няма гадене, виене на свят и въздействие върху кръвното. Напротив, те го нормализират. Работи се на ниво психика и на ниво общо състояние на организма.

Множество пациенти са останали доволни от Демир бозан, за което сами разказват по-долу.Алкохолизъм, Черен дроб, Стеатоза, Омазнен черен дроб, Увеличен черен дроб, Детоксикация,

Как да спрем алкохола според руснаците и американците?

Русия стабилно държи място в ТОП 10 на „пиещите“ държави. САЩ не влиза дори и в ТОП 20. Руснаците твърдят, че не е справедливо и сочат, че от сухия режим насам американците пият масово и в порядъчни количества. Може би разковничето е в това:

Как лекува алкохолизъм в САЩ

При руснаците проблемът е обществено признат. Там се прилагат познатите похвати – лекарства, психотерапия. Най-вървежни са тайните начини за въздействие, защото близките често са въвлечени в проблема и се стараят да го разрешат.

В САЩ е различно. Първа помощ на американските пияници предоставя… пътната полиция. Там човек е принуден да се придвижва с кола. Затова алкохоликът рано или късно бива засечен от полицията. Той се изправя пред съда, а при повторно провинение му се предлага затвор или лечение от алкохолизъм.

Мнения, отзиви и форум: как се избавихте от алкохола? Какви лекарства, билки или други методи използвахте? Споделете лекарства за мастна хепатоза и за изчистване на тялото?  Пишете ни и вие в нашия форум за черен дроб ТУК!

И в бъдеще алкохолиците губят възможност да пият. Те са принудени периодично да се изследват, доказвайки че не са консумирали нито алкохол, нито наркотици.

Продължаваме нататък към органа, който най-много страда при всякакви злоупотреби. Черният дроб често бива наричан филтър, защото той преработва всякакви вредности и ги неутрализира. Не е трудно да се разстрои работата му, ако човекът се държи неразумно. А първи зов за помощ е натрупването на мазнинни клетки.

Кои са добрите билки за омазнен черен дроб?

Омазняването е заболяване – специфичната чернодробна тъкан се изражда в мастна. Филтърът вече не успява да върши работата си – да пречиства, да създава ензими и да участва в ред съществени процеси.

Мастна хепатоза – да не пренебрегваме този проблем. Още повече лечението е несложно. Използването на нар. средства в пов. случаи е достатъчно ефективно. То може да се проведе отделно или в съчетание на медикаменти, всичко зависи от стадия и клиничните прояви.

Защо я споменаваме? Мастната дистрофия е придобито заболяване. В повечето случаи то се развива вследствие на неправилно хранене и от пиене. Обилният прием на мазно, пържено и алкохол води до омазняване на дроба. Редовното пиене дори на малки дози провокира ред специфични „алкохолни“ болести. Първата стъпка към тях е омазняването – хепатозата.

Набързо: как да разпознаем мастна хепатоза

Проявява се с:

 • Болезнени усещания под ребрата вдясно;
 • Гадене и загубване на апетит;
 • Разстройване на храносмил. процес;
 • Редуване на диария и запек, след приемане на вредна храна;
 • Понякога обриви, признаци на алергия.

Черният дроб визуално не е увеличен и не излиза извън края на ребрената дъга. На етап мастна дистрофия измененията са обратими. Хепатоцитите бързо се делят и органът се регенерира. Ето билки, които помагат за това.

Бял трън

Извлеченият от това растение силимарин е най-употребяваното лекарство за възстановяване на ч. дроб. То е в основата на утвърдени медикаменти като Карсил, Легалон, Лагоза и др.

5 признака на алкохолизма

Самото растение е просто и достъпно, което го прави употребявано и от нар. целители. Семената на белия трън изчистват и възстановяват органа в началните етапи на болестта. Регенерират чернодробните клетки.

Съществуват няколко начина за приготвяне на семена от бял трън, които лекуват мастна хепатоза бързо и без странични ефекти.

 • 1 с.л. семена на 250 мл вода – настойване 20 мин. За усилване на ефекта добавете мента, маточина или др. билка, която изчиства от шлаките.
 • По 1 с.л. семена, лист жълт кантарион и цвят лайка се попарват с 1000 мл и да стоят под капак няколко часа. Преди вс. ядене се пие по 1 ч.ч. от топлата течност.
 • 1 ч.л. семена на 10 плодчета  шипка – попарват се с 200 мл и се оставят захлупени до пълно изстиване. Пие се на няколко порции.

Бял трън се продава в аптеките в сушен вид.

Тиквен мед

Трябва ни средна тиква, да е добре узряла. Измиваме и премахваме капачето. Почистваме сърцевината от всички влакна и семки. Напълваме тиквата със захар до 2 см. от върха. Връщаме капачето на място и запечатваме с тесто. След 10 дни захарта се е стопила и е извлякла ценното от тиквата. Имаме „мед“. Приема се 3-4 Х 1 с.л.

Тиквеният мед е идеална профилактика за всякакви проблеми с черен дроб.

Лечение с овес

Овесът чисти дроба и червата, след които те влизат в нормален режим на действие. За лекарство се вземат цели зърна с обвивката.

1 ч.ч. се попарва с 2л. и се държи на слаб котлон 20 мин. Дръпваме от котлона и запарваме още няколко часа на топло. Цялата доза се изпива за 24 ч., на няколко порции – без сол, захар или др. подправки. Лечението е 2 седмици.

Полза от лимоните

Като източник на витамини, те са ни познати. Но има и друго – лимоните „изкарват“ капките мазнина от дроба. Само да внимаваме, защото в голямо количество те провокират болка в стомаха и язви по стените му.

 • За лечебни цели сокът от 1 лимон разреждаме в равна пропорция и приемаме преди хранене. Единичната доза да не превишава 1-2 с.л.
 • Лимонът може да се смели с кората и семките (те съдържат не по-малко полезни в-ва от сърцевината). Сместа се попарва в 200 мл и се оставя до сутринта под капак. Приема се по 1 с.л. пред храна. Често се смесва с мед за подобряване на вкуса.

Този метод за терапия има своите негативи – избавя от мастните капки, но може да дразни лигавиците. Ако при прием чувствате болезненост, спрете този тип лечение.

Билкови сборове за черен дроб

Народните целители предпочитат да ползват сборове, когато се касае за черен дроб. Затова всички рецепти са свързани с комбиниране на билки, като целта е постигане на по-обхватен ефект.

Лечението с билки при хепатоза е безопасно и ефективно. Няма противопоказания. Билките премахват възпалението и изчистват чернодробната тъкан от шлаки и токсини.

Правилното хранене е задължително условие при терапията с билки. Изберете си рецепта, комбинирайте смело и следете за собствените си усещания.

 • Коприва – 1 с.л. билка на 1 л вода, да кипне. Сместа се оставя на слаб котлон за 20 мин, дърпа се да престои до сутринта. Цялото количество се изпива на части, до вечерта;
 • Плод шипка – ефективен чистач на ч. дроб. Добър като отвара или добавка за чай. Полезно е да се комбинира с мента или маточина – пресни и сухи;

Лекарствен сбор от салвия, лист малина и биденс дават изразено противовъзпалително действие. За приготвянето на този елексир трябват по 1ч.л. от всички компоненти. Водата е 1 л и се кипва заедно с билките. Отчитаме да ври 15 мин. Настойваме цяла нощ, а от сутринта консумираме на малки порции.

Лечението не е само въпрос на воля, трябва и помощ отвътре

Мастна дистрофия реално се лекува без медикаменти. Силна възможност е комбинацията Демир бозан.

Демир бозан за черен дроб

Комбинацията, измислена от анадолските ходжи, е една от най-добрите формули за дълбоко пречистване на проблемния орган. Шест билки в състава дават цялостен ефект на оздравяване, нормализиране и регулиране. След лечението ч. дроб буквално се подмладява.

Демир бозан премахва възпаляванията. Изчиства остатъци от обменните процеси, натрупани мастни депа и токсини. Неутрализира отрови и химикали, както и вредни микроорганизми.

Поправя секретирането на жлъчка и нейното най-добро оттичане. Подобрява вискозитета на сока.

Възстановява клетките на ч. дроб, видимо и осезаемо редуцира омазняването до пълното му ликвидиране. След терапия с Демир бозан органът съумява да поеме собственото си очистване и поддържане.

Източници: Как да се справим с омазнен черен дроб; Лечение на алкохолизъм; Как да спрем алкохола с народни и други методи.

Демир бозан добре се съчетава и с медикаменти. Не пречи да се пие заедно с всякакви изписани лекарства. Нещо повече – билките засилват ефекта от лекарствата, допълват ги и извеждат най-доброто от техните възможности. Особено добре се комбинира с хепапротектори.

Най-силното качество на микса от Анадола е изчистването. След курс с билките ч. дроб е напълно обновен. От него са изведени всички вредни отлагания. Това се е случило леко, неусетно. За сравнение – повечето методи за изчистване са агресивни, като този със зехтин и лимонов сок.

За ползите от билките разказват потребители от фейсбук и някои здравни форуми, които помолихме да разкажат по-подробно за опита си, специално за вас.

Хора, ползвали билки и Демир бозан за черен дроб и алкохолизъм

Как отказах моя мъж от алкохола
Билки при алкохолизъм. Как да спрем алкохола. Билки за омазнен черен дроб

Неше Христова, Хасково

Мъжът ми пиеше от самото начало. След сватбата стана страшно. Къде ли не ходихме, къде ли не го влачихме – къде насила, къде с убеждение. Плащахме на психолози, екстрасенси, лечители – 3 години!

В един форум прочетох за Демир бозан и го купих. Той побуча малко, но беше се уморил от разкарване и се предаде. Изпи си първата кутия без да гъкне. Нямаше голям ефект. Той започна от втората кутия. Първо забелязах, че пие по-малко. После мина на бира. Скоро ми призна – някакво отблъскване отвътре.

От билките физически се промени. Сега е по-млад, по-свеж. На диета е и хваща чашката само на празник.

Билки ускориха лечението на агресията ми
Билки при алкохолизъм. Как да спрем алкохола. Билки за омазнен черен дроб

Чавдар Янков, Силистра

Алкохолът ме направи агресивен – скандали, разправии, истории. Преди бях мек, спокоен човек, но с времето ме изби на агресия. Всички виждах като врагове и исках да ги смачкам. От пиенето ми ставаше по-зле, но и без него ми беше зле. Когато за първи път ударих жената, нещо ме преряза. Съгласих се да се лекувам. Отидох на лекар и си взех хапчетата. Промяната започна, но вървеше прекалено бавно. Страхувах се, че ще загубя мотивация. Купих билките Демир бозан, за да ускоря терапията. Напрежението в мен спадна, намаля дразнимостта ми. Започнах да виждам хората нормално – като хора. Уж билки, а сториха чудеса!

Използвах Демир бозан за хепатоза и съм супер доволна
Билки при алкохолизъм. Как да спрем алкохола. Билки за омазнен черен дроб

Настя Колева, Варна

Здравейте, хора! Направих мастна хепатоза след тежко боледуване. Казаха ми, че е обратимо и се лекува, но аз не разчитам много на другите. Реших да се хвана и добре да си изчистя и подкрепя черния дроб. Направих го с добавки и билки. Пробвах доста неща и бях доволна, но симптомите не намаляваха. Тогава купих Демир бозан, по съвета на приятелка на майка. Билките много бързо ми се отразиха. Промениха се цветът на урината, храносмилането и някои др. неща. Усетих, че се чистя и че дробът се облекчава. Леко се прибра, дори аз го усещах без изследване. На контролния преглед всичко се доказа нагледно. Мастните включвания бяха намалели на 70%. Не беше трудно, но сега повече се пазя.

Видео: Медитация на Нели Конуей за отказване от алкохола

Видео: Лечение на алкохолизъм:

Вижте и ТОВА:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Билки при алкохолизъм. Как да спрем алкохола. Билки за омазнен черен дроб

 1. Не пренебрегвайте билките и особено кантарионът, белият трън и Демир бозан, въобще не са за омаловажаване. Гледайте, че и фармацевтите си правят илачите от билки, така че не е шега работа.

 2. Ами, не вярвам! Не мисля, че е създадено лечение от алкохол. Ако нямаш воля и желание, как би станало!

 3. Руснаците вече не пият толкова. А младите – въобще. Старото поколение се гътна от алкохола, новото има акъл. Руснаците имат една торна гъба, страшна работа. Само да ти поръсят яденето, и ти се отщява животът.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *