Рецепти за хемороиди с билки успокояват болката и лекуват!

Има билки, които са чудесни представители на търсените болкоуспокояващи при хемороиди. Лечението с билки може да става външно, но и вътрешно и си струва да се поинтересувате!

Нали си даваме сметка, че хемороидите не са български “патент”? Също и всичките билки за тяхното лечение… Това – така да се каже – глобално страдание според здравната статистика тормози за кратко или за по-дълго време всеки втори представител на човечеството. Всеки народ си има лечебни практики и е любопитно да почерпим опит от онези, които са в някаква степен достъпни и надеждни. Здравният рускоезичен сайт lechenie-gemorroja.com съдържа любопитни рецепти, чието приложение си струва да обсъдите със своя терапевт.

Славянският целител обикновено препоръчва при хемороиди комплексно лечение с билки: локално прилагане на мазила, компреси и вани за болното място, и цялостно оздравяване на кръвоносната система и изобщо на организма чрез вътрешен прием на отвари, настойки и чайове.

Лечение на хемороиди с пелин

Пелин и лечение на хемороиди с билки

Пелинът е отлично средство за лечение на хемороиди, ако попаднете на правилния пелин. Дайте и вие мнения и рецепти за лечението на хемороиди с билки ТУК!

И българската народна медицина цени тази горчива трева с остър аромат. Известно е, че отварите и настойките от нея имат силен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. При хемороиди се препоръчва настойка за пиене, която се прави от супена лъжица пелин и 100 милилитра спирт. Билката кисне в спирта един ден на тъмно, при стайна температура. След това от нея се вземат по 15 капки в чаша вода, два пъти на ден. Действа обезболяващо. Не се препоръчва прием по-дълго от седмица.

Пелинът се ползва и като локално външно средство. За целта се приготвя отвара от 4 супени лъжици сух пелин и литър вода. Сместа трябва да поври 5-6 минути, след което в похлупен съд престоява не по-малко от 6 часа. Съхранява се на хладно място. От тази отвара могат да се правят компреси или микроклизми, като при ползване необходимото количество се затопля до телесна температура. Външното приложение обезболява и намалява размера на хемороидалните възли.

И червеното цвекло върши работа при хемороиди!

Червено цвекло и лечение на хемороиди с билкиСокът от сурово червено цвекло се справя успешно с вътрешни хемороиди в ранен стадий. Прилага се във формата на микроклизми и предизвиква смаляване и стягане на възлите. По-малките могат напълно да изчезнат.

Този сок има също кръвоспиращи свойства и може да тонизира вените. Ето защо се счита за добро решение, като важи правилото да се прилага продължително време.

При болезнени и увеличени външни възли се препоръчват компреси с настъргано цвекло.

Опитахте ли с отвара от дафинов лист?

Дафинов лист и лечение на хемороиди с билкиТази популярна подправка съдържа много витамини и минерали, освен това тонизира кръвоносните съдове и укрепва стените им.

Добра е за външно и вътрешно приложение при хемороиди.

Отварата за пиене се приготвя от 20 листа, които се накисват в 3 литра гореща вода за 3-4 часа. От прецедената настойка се приемат по 250 мл дневно на глътки. Течността трябва да е леко затоплена, може до стайна температура.

За външно приложение натрошаваме 10 дафинови листа и ги заливаме с чаша кипната вода. Оставяме сместа да кисне, докато изстине, и я прецеждаме. Ако хемороидите са външни, правим компреси. При вътрешни прилагаме микроклизми. Външното приложение гарантира блокиране на сърбеж и болка, спиране на кървенето и смаляване на възлите.

Пиенето на лековити отвари и настойки е насочено към едно:

Д-р Пелев препоръчва Демир бозан за лечение на хемороиди с билки

Д-р Пелев от Пловдив редовно препоръчва Демир бозан за вътрешно лечение на хемороиди с билки и не само.

Мобилизация на сърдечно-съдовата система и тонизиране на венозните стени. Такъв ефект може да се постигне и по-лесно, само ако се доверим на билковия чай Демир бозан! Това популярно средство е съставено от лековити растения, които постигат описания ефект. Благодарение на билките котешка стъпка, глог, блатен тъжник, хвощ, великденче и царевична коса се подпомага лечението на това мъчително страдание.

Вижте разказите на хора, които са получили облекчение или директно лечение на хемороидите чрез Демир бозан – ТУК:

Хемороиди. 10+ билки и средства, които наистина работят!

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *