Виене на свят в легнало положение. Защо се получава световъртеж и как да се справим?

Причини за виене на свят в легнало положение. Как излекувах световъртеж. Ксетанор и билки при виене на свят от нерви. Какво се прави? Лечение на вестибуларен апарат с билки.

Проблемите на вътрешното ухо и в частност на ушния лабиринт се изразяват много често в световъртеж в легнало положение на едната страна. При това може да има и пристъпи на гадене и повръщане. А когато главата е отметната назад, симптоматиката може да се усили. Освен това в такива случаи се наблюдава и страх, и тревожност.

Причините за виенето на свят

в легнало положение може да бъдат много. Нека изброим само някои от тях:

 • Най-напред това е вероятно изменение в кръвното налягане.
 • После може да става дума за нарушения на вестибуларния апарат.
 • Атеросклероза на съдовете. При това заболяване притокът на кръв към мозъка се нарушава в следствие на холестероловите изблици. Клетките слабо се насищат с кислород и човек получава световъртеж, включително и в легнало положение.
 • Възпаление на вътрешното ухо. (Лабиринтит или отит.)
  Обезводняване на организма.
 • Крайни диети и гладуване.

Също така е възможно да бъде някое от следните неща:

 1. Болест на Мениер. Става дума за натрупване на течности в средното ухо, което дразни вестибуларния апарат.
 2. Черепно-мозъчна травма или сътресение на мозъка.
 3. Дегенеративно-дистрофични изменения в шийния отдел на гръбнака (шипове). В такива случаи артериите се притискат от гръбначните дискове и това затруднява притока на кръв към главата.
 4. Мигрена. Това са силни болки в главата, които често се съпровождат с виене на свят, включително и в легнало положение.
 5. Разстройство на нервната система. Мощен кратковременен или продължителен стрес може да предизвика рязко изхвърляне на адреналин. Той е способен да разклати устоите на всеки един иначе здрав човек.

Спрях световъртеж в легнало положение и пищене в ушите

Надя, виене на свят в легнало положение

Надя Георгиева от Русе

Имала съм постоянно виене на свят в легнало положение вечерно време, като диагнозата за това беше вестибуларен невротит и начало на загуба на слуха. Чувах и едно пищене в ушите. Изписаха ми Вертигохил, но също ме посъветваха да вземам и билки. Най-доброто против шум в ушите и виене на свят бил чаят Демир бозан на „Фарма витал“, защото има и евтини фалшификати, ползващи името. Пих чая три пъти на ден заедно с хапчетата + витамин Б. Ходих и на процедури по физиотерапия. Отне ми три месеца, за да се оправя напълно. Сега чувам добре и светът е на мястото си, не се вие.

Надя Георгиева, Русе

Ето и още три възможни причини:Световъртеж в легнало положение - 05

 • Желязодефицитна анемия. Това заболяване води до кислороден глад на всички клетки в организма.
 • Хипотиреоидизъм на щитовидната жлеза. В редки случаи то може да предизвика дезориентация в пространството.
 • Има и доброкачествено позиционно виене на свят, което идва от увреждане на ушите.

Демир Бозан

е вашето решение ако имате такива проблеми!

Виене на свят или световъртежите се появяват по много и различни причини. Световъртеж може да получите при намалено кръвоснабдяване на мозъка, както и при ниска кръвна захар.

Ако страдате от виене на свят, избягвайте резките движения с глава. Плавно извръщайте глава!

С Демир Бозан забравяте за световъртежите.

Демир Бозан за няколко месеца ще преустанови неприятното виене на свят. Билковата комбинация подобрява кръвообращението и увеличава притока на кръв до мозъка.

Ако причината за вашите световъртежи е ниското ниво на кръвна захар, Демир Бозан също ще донесе облекчение, защото билковата комбинация се е доказала като ефективно средство за регулиране на нивото на кръвната захар.

Ако сте забелязали, че световъртежите ви спохождат внезапно, забравете за резките движения, започнете да се изправяте плавно от седнало или легнало положение.

Демир Бозан ще ви избави от световъртежите, независимо какво ги причинява, но можете да му помогнете с няколко съвсем елементарни и прости упражнения: бавно завъртайте  главата в едната посока няколко пъти, след което сменете посоката и заппочнете кръгово въртене в другата посока.

Още на първия месец от приема на Демир Бозан ще доловите пърите признаци на подобрени, но за цялостно излекуване е нужен един курс поне от три месеца.

Излекувах си тревожно разстройство

Милен Милчев - 02- световъртеж в легнало положение

Милен Милчев

Покрай разни драми през последните години развих тревожно разстройство с паник атаки и лекарят ми препоръча лекарства и когнитивно-поведенческа терапия. Най-добре ми подейства Ксетанор, но винаги временно. Един приятел, с когото се запознахме в психиатрията, ми каза, че това лекарство е до живот и да опитам с билки. Даде ми телефон, да си поръчам „Демир бозан“ от оригиналния за 43 лева. Пих го точно два месеца и половина, успоредно с Ксетанора. После ги зарязах и двете. И така вече 2 години.

Милен Милчев, Варна

Билки за нерви ме оправиха бързо

Мая Станкова - 03 - световъртеж в легнало положение

Мая Станкова

Имала съм постоянна нервност и тревога, която само се е усилвала от успокоителните, които гълтах непрекъснато. В момента те успокояват, но после се появява една много неприятна тревожност и бързаш наново да посегнеш към хаповете, за да ти мине. Така беше, докато не попаднах на билките. Една приятелка ми ги подари, защото много ѝ се оплаквах. Става дума за Демир бозан на „Фарма Витал“. Той е специално за трайно излекуване на нервите. Вече нямам нужда от никакви успокоителни. Спрях и билките.

Мая Станкова, Русе

Ето някои от нашите източници и информация за още четене на английски: Виене на свят в легнало положение (причини). Защо се чувствам замаян в пароксизмална позиция? Какво се прави с вертигото от легнало състояние?

Отслабване след антидепресанти

Велислава Митева - 01 световъртеж в легнало положение

Велислава Митева

На всички е известно, че от антидепресантите се надебелява. Аз обаче не го знаех и качих 15 килограма за една година, след тежък стрес, когато ми се наложи да гълтам хапчета, за да се успокоя. И сега започнах да търся нещо за отслабване. Личният ми лекар ми каза, че всички хапчета за отслабване са измама, но има едно нещо, което помага и срещу отслабване, и за сваляне на кила. Това е „Демир бозан“, обаче от оригиналния, защото има и ментета, които не помагат. Свалих излишните килограми за 2 месеца, депресията също изчезна!

Велислава Митева, Панагюрище

Високото кръвно и световъртежите си заминаха

Ирина Пейчева - 01 Високо кръвно, световъртеж, Демир бозан

Ирина Пейчева

С Демир Бозан менопаузата и хипертонията не са проблем. През изминалите 5 години ми се случиха един куп неприятни неща, които ме доведоха до пълен крах. Накратко, навехнах си ръката; високото кръвно, което от години имам, започна неконтролируемо да се движи нагоре-надолу и като бонус към това – влязох в менопаузата. Обилно потене, виене на свят, обливане с горещи и студени вълни, нищо не пропуснах. Това бяха само физическите признаци. Бях станала толкова раздразнителна и сприхава, че самата аз не се понасях.

Професията ми изискваше търпение и отзивчивост. Работя с хора, при това болни и с различни проблеми. Моите викове не щадяха никого. Изобщо – дразнех се от всичко, от най-близките си – семейството, нахоквах и пациентите. Бях стигнала до предела на силите си. От това състояние ме спаси Демир Бозан. Хич и не мислих, поръчах и започнах да си приготвям отварата според указанията.

Два месеца пих билковата комбинация и постепенно усещах как си връщам настроението и отново ставах старата Иринка, която беше за предпочитане от новата. Болката в ръката се стопи още в началото като започнах да пия Демир Бозан. Нормализира се и кръвното. Световъртежът се преустанови. Не мога да си обясня това многостранно действие на Демир Бозан. Важното е, че отново съм си аз и съм щастлива.

Ирина Пейчева от Пловдив

Пишете ни и вие? На какво се дължи световъртежът, лежейки? Как можем да се справим с него? Ползвали ли сте Демир бозан за виене на свят? Помогнал ли ви е? Пишете ни по-долу във формата за коментари или направо ТУК!

Enjoyed this post? Share it!

 

5 thoughts on “Виене на свят в легнало положение. Защо се получава световъртеж и как да се справим?

 1. Аз съм ги поръчвал не само за световъртеж, но и за шум в ушите, защото имах доста гадно периодично пищене в главата. То след 5-6 седмици терапия с този чай престана да се появява и вече минаха доста години, откакто не се е завръщало. Бях се уплашил, че слухът ми си заминава, обаче ме посъветваха да направя една-единствена проба с тези билки и тя се оказа успешна. Благодаря!

 2. Здравейте. Имам световъртеж от централен произход от 2016год. Лежал съм в неврологии 19 пъти. Вливат ми системи,вземам Вестибо и кавинтон. Имам ошипяване във врата,5-ти и 6-ти прешлен,но нищо не ми помага от лечението. Страданията са КОШМАРНИ! Имам силни болки в главата,невролозите ми казват да търся добър психиатър.Организмът ми не приема всякакви медикаменти от психиатър.Не знам вече какво да направя и как да се излекувам. Пия хапчета и за кръвно. Световъртежа ме кара да седя във вкъщи и не мога да излизам никъде. Страданията ми са болките в главата ми,от които не мога да стоя на слънце. Никога нямам настроение,не съм жизнен ,това ме отведе до тотална отчаяност. Ако знаете някакъв лек,моля да ми пишете.

  • Билките от комбинацията Демир бозан могат да ви помогнат, ако световъртежът ви не се дължи на механични или физиологични причини (например шиповете). Ако е на психическа основа, ще помогнат, стига да ги пиете едновременно с изписаните ви лекарства.

 3. Получавам по време на сън световъртеж. Много е страшно. Все едно загубвам живота си. Пия чай Демир Бозан. Но от насипния не на филтри. Дайте идея какво да правя.

  • Пийте оригиналния Демир бозан, който е във филтърни пакетчета и струва 43 лева. Ние нямаме нищо общо с производителите на насипния.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *